Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Най-голямата пеперуда в света в Природонаучния, дават на децата уникални подаръци
Градът Култура Пловдив

Най-голямата пеперуда в света в Природонаучния, дават на децата уникални подаръци

Птицекрилата пеперуда на кралица Александра (Ornithoptera alexandrae)
Птицекрилата пеперуда на кралица Александра (Ornithoptera alexandrae)

Най-голямата пеперуда в света – птицекрилата пеперуда на кралица Александра (Ornithoptera alexandrae) е изложена в Природонаучния музей в Пловдив.

Тя ще може да бъде видяна в зала „Безгръбначни“, секция „Насекоми“. Размахът на крилете на женската пеперуда може да достигне до 28 см, а мъжката впечатлява с ярка и живописна оркаска.

Всички малчугани до 7-годишна възраст ще посещават експозицията безплатно и ще могат да се включат в ателиета за оцветяване на пеперуди и за подреждане на дървени пъзели. За тях са предвидени и уникални подаръци – крилца от тропически пеперуди.

Посетителите ще имат възможност да видят една от най-атрактивните живи експозиции в страната заедно с най-новите ѝ попълнения – отровният синьопръстенен октопод, най-големият паяк в света и др.

Събитието е част от инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“, организирана от община Пловдив, и е само началото на забавленията през месец февруари, защото предстои музеят да подготви още два тематични уикенда за деца.

Напомняме, че приемаме до 30% от максималния брой посетители и то при строго спазване на противоепидемичните мерки – минимална дистанция от 1,5 метра и задължително поставена предпазна маска на лицето. Молим всички наши гости да проявяват разбиране и търпение, когато е необходимо, призовават от музея./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...