Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев отговори на Борисов: Театър за наивници, знам откъде идват атаките към семейството ми
България Важно Политика

Радев отговори на Борисов: Театър за наивници, знам откъде идват атаките към семейството ми

Румен Радев
Румен Радев

„Театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство“. Така отговори президентът Румен Радев на призива премиера Бойко Борисов от вчера синът на държавния глава – Георги да бъде оставен на мира. Президентът категорично не приема семействата да бъдат преследвани в политическа битка.

Държавният глава участва в ритуала по зарязване на лозята в опитната станция на Института по лозарство и винарство в Плевен. Той коментира и актуални въпроси. Според Румен Радев разпадането на коалиции и образуването на нови в навечерието на изборите е естествен процес.

„Трябва да имаме предизборна кампания на идеи и на принципи за излизане на България от дълбоката криза и на визия за бъдещото развитие на страната, а не кампания на компромати. Засега се очертава само кампания на компромати, което не е добре“,каза Румен Радев.

В отговор на въпрос за политическите процеси преди парламентарните избори, президентът Радев посочи, че ако трябва да отговори в контекста на днешния празник, както лозето не ще молитва, а иска мотика, така е и с българската политика. „Трябва умно да „зарежем“ българското лозе, така че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод“, заяви Румен Радев.

За предизборните коалиции държавният глава посочи, че е необходимо да мислим кой ще бъде най-добрият „купаж“, така че да даде наистина добър резултат. „Трябва да работим, иска се добра преценка, иска се правилен избор“, заяви президентът и допълни, че се надява това да се случи на 4 април, за да имат изборите добър резултат.

Президентът посочи, че по всички личи, че след вота за Народно събрание се очертава сформиране на доста фрагментиран парламент. „Дали това е добре или зле ще покажат изборите и мъдростта на тези партии, които влязат в парламента, така че да се отстоява националният интерес“, коментира Румен Радев.

„Знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката на министър-председателя. Те протестират под прозорците на властта, но там няма никой. Категорично има ощетени бизнеси. Тези огромни пари, които се раздават от телевизора, не стигат до нуждаещите се“, смята държавният глава./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...