Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Строят 3 нови класни стаи в училището в Граф Игнатиево
Важно Марица Образование Регион

Строят 3 нови класни стаи в училището в Граф Игнатиево

Училището в Граф Игнатиево
Училището в Граф Игнатиево

Галина ГЕОРГИЕВА

Три нови класни стаи ще бъдат построени в двора на ОУ „Граф  Игнатиев“  в Граф Игнатиево. Община „Марица“ пусна обществена поръчка на инженеринг за проектиране, авторски надзор  и изграждане на нова самостоятелна едноетажна сграда, в която ще са помещенията.

Целта е да се осигури нормална и здравословна учебна среда за още 78 ученици. Трите нови класни стаи ще бъдат разположени на площ от 447 кв.м., а от фирмата, която ще ги построи, се изисква преди това да разчисти терена и да запази съществуващата спортна площадка в имота.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 404 993.09 лв. без ДДС или 485 991.71 лв. с ДДС.

90% от средствата ще са от държавния бюджет по спечелен проект по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г.“. Останалите 10% са от бюджета на община „Марица“.

С реализирането на строежа ще се избегне преминаването на двусменен режим на обучение в училището. Оферти за участие се приемат до 23 февруари.

Основно училище „Граф Н. Игнатиев” е средищно и в него се обучават 170 ученици от 5 населени места от общините „Марица“ и „Съединение“.

„Миналата година имахме два първи класа, тази година – също. От 36 години в училището не е имало двойни паралелки. Тази тенденция ще продължи и в следващите 5 години, защото сме направили проучване в петте населени места и се очертават следващите випуски с голям брой деца. Имаме недостиг на помещения и съм благодарна на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов и ръководството, че ще бъдат построени  три нови класни стаи. В общината много нови детски градини, училища и читалища се откриха“, коментира пред ПловдивПрес директорът на ОУ „Граф Игнатиев“ Даниела Петкова.

Тя припомни, че през 2009 година е извършен цялостен ремонт на сградата на училището, а в момента се строи и физкултурен салон.

„Ще направим и STEM център за природни науки, изследвания и иновации. Спечелихме 50 000 лв. от МОН, а останалите 26 000 лв. трябва да си набавим ние чрез спонсори и благотворителни инициативи“, допълни директорът на ОУ „Граф Игнатиев“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...