Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кметът на Калояново бил подведен от адвоката си, че няма да загуби поста заради дрогата
Важно Калояново Регион Съд и Прокуратура

Кметът на Калояново бил подведен от адвоката си, че няма да загуби поста заради дрогата

Георги Георгиев е видимо отслабнал.
Георги Георгиев

Яви се като Георги Димитров в съда – без защитник, при това отслабнал с 20 кг

Ваня ДРАГАНОВА

Кметът на Калояново Георги Георгиев бил подведен от адвоката си, че ако признае, че е шофирал дрогиран, и сключи споразумение с прокуратурата, това няма да му коства поста. Затова и подписал споразумението, одобрено от Районния съд в Пловдив, а сега иска възобновяване на наказателното производство пред Пловдивския апелативен съд.

След тези юридически неприятности Георгиев се яви в съда като Георги Димитров на Лайпцигския процес – без адвокат, и сам изчете исковата си молба за възобновяване на делото. Обясни, че споразумението е одобрено от съда без мотиви, което е нарушение на процесуалните правила. „В определението е записано, че споразумението не противоречи на закона и морала, няма нужда от никакви други мотиви“, възрази прокурор Марина Белчева.

Съставът, председателстват от съдия Васил Гатов, ще се произнесе в законовия срок.

Георги Геогиев беше засечен да шофира след употреба на кокаин на 10 ноември 2020 г. Два дни по-късно призна вината си и сключи споразучение с прокуратурата, като договори наказание от 8 месеца условно. Явно тук е бил  подведен от адвоката си, че условната присъда не е сред основанията да бъде освободен от поста, но истината е, че той вече се води осъден. Затова и сега иска рестарт на делото. Общинската избирателна комисия в Калояново отказа да го освободи от поста, Административният съд в Пловдив постанови, че това решение е неоснователно, и последва обжалване във ВАС. Делото там е насрочено за 31 март.

Иначе Георги Георгиев се яви видимо втален в съда и се похвали, че е отслабнал с 20 кг. „Преди ме разнасяха, че имам едни розови дебели бузи, но не мога да се сърдя, така беше“, коментира новата си визия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...