Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Санкционираха фирмите за почистване на пътища в Пловдивско
Марица Регион Хисаря

Санкционираха фирмите за почистване на пътища в Пловдивско

Снимката е илюстративна

Полицията наложи санкции на фирмите, отговарящи за зимната поддръжка на пътя в Пловдивска област. След обилния снеговалеж на 13-и срещу 14-и февруари, служители на пловдивската полиция предприеха проверка за състоянието на пътната мрежа на територията на ОДМВР Пловдив.

Констатирано е, че път II- 64 в участъка от с. Труд до с. Михилци не се поддържа в изправно състояние, като фирмата, която има задължение за зимна поддръжка на пътя и снегопочистването му, не се е справила с това. Съставен й е акт на основание чл. 167 ал. 1 от ЗДвП.

При проверка е установено, че и републикански път III- 805 в участъка от с. Войсил до  Съединение не се поддържа в изправно състояние. Фирмата не е изпълнила задължението си да го почисти, като за установеното административно нарушение също е наложена санкция на основание чл.167, ал.1 от ЗДвП.

Акт по същия член от закона е съставен и на фирмата, която е трябвало да изпълни ангажимент по снегопочистването на републикански път III- 642 в участъка от  Хисаря до с. Калояново.

Фирмата, която е ангажирана със снегопочистването на пътищата в областния град също не е изпълнила своя ангажимент, за което е взето административно отношение.

На длъжностните лица, които не са взели своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които с действията си могат да застрашат безопасността на движението, са наложени глоби. Предвидената от законодателя санкция е в размер от 2000 лв. до 7000 лв./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...