Quantcast
Новини Пловдив » България » Тъжна вест: Почина обичаната педиатърка д-р Адил Кадъм
COVID-19 България

Тъжна вест: Почина обичаната педиатърка д-р Адил Кадъм

Д-р Адил Кадъм
Д-р Адил Кадъм

Коронавирусът отне живота на една от най-известните и обичани педиатри у нас – д-р Адил Кадъм, съобщиха от Българската педиатрична асоциация.

„С огромно прискърбие ви съобщаваме, че след кратко боледуване почина д-р Адил Кадъм. Д-р Кадъм бе педиатър и специалист по клинична генетика, непримирим радетел за изграждането на Национална детска болница и за подобряване на детското здравеопазване, човек, отдаден на професията си и на грижите за здравето на децата. Почивайте в мир, д-р Кадъм“, написаха от асоциацията.

Д-р Адил Кадъм завършва медицина през 2004 г. в Медицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора. През 2013 г. придобива специалност по детски болести в Медицински университет – София, а през 2019 г. – специалност по детска ендокринология и болести на обмяната. В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение. От 2009 г. до 2021 г. д-р Кадъм работи в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, а от 2015 г. – и в медицински център Малчовците. Научните интереси на д-р Кадъм са в областите обща педиатрия, вродени метаболитни заболявания, дисморфология, генетична консултация и др.

Д-р Адил Кадъм говореше публично за промените, които трябва да се случат оттук нататък, за да има наистина Истинска детска болница.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...