Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » 2 г. условно за данъчната, взела подкуп от 2000 лв.
Пловдив Съд и Прокуратура

2 г. условно за данъчната, взела подкуп от 2000 лв.

Ренета Иванова
Ренета Иванова в съда

Ваня ДРАГАНОВА

2 години условно с изпитателен срок от 4 години е присъдата на бившата шефка на отдел „Обработка на плащанията и задълженията“ в териториална дирекция на НАП Ренета Иванова, взела подкуп от 2000 лв. в началото на м. г. На 18 февруари 2020 г. тя се свързала със собственичка на фирма“Лейди Ди 18″ Десислава Накова и ѝ поискала 4000 лв., за да не  последва нищо от данъчната ревизия на дружеството или поне дължимият данък да бъде намален. Иванова не е участвала в ревизията, но обяснила на Накова, че ще повлияе на колегите си, проверили документацията. На 24 февруари 2020 г. на бензиностанция на бул. „Н. Вапцаров“ тя получила първия транш от поискания подкуп – 2000 лв. Накова обаче подала сигнал и данъчната била задържана.

Изправена пред Пловдивския окръжен съд, тя призна изцяло вината и каза, че много съжалява. Ренета Иванова се грижи за двамата си болни синове, както и за болните си родители, и имала голяма нужда от пари. „Просто положението беше доста сериозно, а в такава ситуация човек върши неща, които иначе не би направил“, каза пред съда Ренета Иванова. Междувременно баща ѝ е починал.

Прокурорът Петър Петров поиска минимална условна присъда, а защитата – адвокатите Ташкена и Румен Колчеви, настояха Ренета Иванова да бъде наказана само с глоба, защото случаят е инцидентен в нейната биография. „Тя не е престъпникът, който трябва да бъде наказан сурово“, заяви Ташкена Колчева.

Тъй като наказанието не е глоба, а условна присъда, защитата ще го обжалва.

Още

Данъчната Ренета Иванова призна за подкупа от 2000 лева
Делото срещу данъчната, поискала подкуп, влиза в съда
Задържаната с подкуп данъчна – шеф на отдел в НАП с проблемно семeйство

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...