Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » 2100 паунда за хотел и карантина, за да кацнеш във Великобритания от днес
Бизнес Важно Свят

2100 паунда за хотел и карантина, за да кацнеш във Великобритания от днес

Мерките на властите в Лондон създадоха напрежение и опашки по летищата.
Мерките на властите в Лондон създадоха напрежение и опашки по летищата.

Поне 2100 паунда на човек ще струва влизането във Великобритания от днес за хора от рисковите зони, които е посочило правителството. Пътниците, пристигащи в Англия от днес от която и да е от 33-те страни от „червения списък“, ще трябва да прекарат 14 дни под карантина в хотелска стая от днес, резервирайки ги предварително и плащайки си около 1700 паунда за нощувки и други разходи. Следват и два PCR теста по 200 паунда. Единият се прави веднага при кацането, втория – на осмия ден.

„С развитието на този смъртоносен вирус трябва да се развие и нашата защита“, гласи изявление на министъра на здравеопазването Мат Ханкок. „Правилата, които влизат в сила днес, ще укрепят карантинната система и ще осигурят още един слой сигурност срещу нови варианти на границата.“

Правителството е наредило 4963 хотелски стаи да бъдат резервирани предварително за целта, още 58 000 стаи са в режим на готовност, а хотелите ще имат „видимо присъствие“ на сили за сигурност.

Страните в червения списък включват Южна Африка и Бразилия – и в двете има нови варианти на вируса, които биха могли да намалят ефикасността на съществуващите ваксини. От Европа включена е само Португалия (виж картата)

Червеният списък на страните с повишен риск
Червеният списък на страните с повишен риск

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...