Quantcast
Новини Пловдив » Инциденти » Беглецът от катастрофата край Йоаким Груево остава в ареста
Инциденти Крими Регион Стамболийски Съд и Прокуратура

Беглецът от катастрофата край Йоаким Груево остава в ареста

Заседанието протече чрез видеоконферентна връзка.
Заседанието протече чрез видеоконферентна връзка.

Апелативен съд – Пловдив, остави в ареста Дилян Лазаров, обвинен, че на 5 февруари т. г.  на пътя Пловдив – Пещера, в близост до село Йоаким Груево, при управление на моторно превозно средство, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходец, като избягал от местопроизшествието.

Съдът прецени, че макар в начален етап на разследване, органите на досъдебното производство са събрали достатъчно доказателства, от които да се направи извод за наличието на обосновано подозрение за голяма степен на съпричастност на Лазаров към деянието, в което е обвинен.

Апелативният съд прие, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да извърши престъпление. След катастрофата той напуснал местопроизшествието и направил опит за заличаване на следите по колата си. Изпратил съпругата си да закупи резервни части и инсценирал след това катастрофа, за да изглежда, че щетите са причинени от удар в пътен знак. Освен това предстои органите на досъдебното производство да изяснят механизма на причиняване на инцидента. Затова съдът потвърди определението на Окръжния съд, като обосновано и законосъобразно.

Съдебният акт на Апелативния съд е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...