Quantcast
Новини Пловдив » България » ДПС подаде документите за 4 април с послание: Да възстановим нормалността!
България Важно Политика

ДПС подаде документите за 4 април с послание: Да възстановим нормалността!

Мустафа Карадайъ и щабът на ДПС подадоха документи в ЦИК Кадър: БНТ
Мустафа Карадайъ и щабът на ДПС подадоха документи в ЦИК Кадър: БНТ

Движението за права и свободи подаде днес документите си в Централната избирателна комисия за участието си в парламентарните избори на 4 април.

„Много важни избори за България. Според нас едни от най-важните избори след 89-а година. Тези избори ще определят посоката за развитие на България. Доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме“, каза след регистрацията лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

„За да се развиваме ускорено и догонващо, има една задължителна предпоставка – да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, посочи Мустафа Карадайъ.

Мустафа Карадайъ отбеляза, че целите пред ДПС са да постигне един добър резултат, за да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията.

Оценката за състоянието на демокрацията в страната и начина на правене на политика неведнъж сме я посочвали и с нашите декларации, и на нашите партийни форуми. Тази оценка към настоящия момент не е много добра, заяви Мустафа Карадайъ.

ДПС има ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната. „Последните 5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата и на базата на партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление това не се случи, но за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети са вече приоритети и на Европейския съюз. И, щем не щем, ние като част от ЕС, трябва да ги реализираме в България“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Всеки един, който носи отговорността да се развива в България ускорено и догонващо и споделя, в момента мога да кажа и европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС“, заключи Мустафа Карадайъ. /ПловдивПрес

Още

Петър Чобанов: Номинациите на Доган са израз на уважение

Ахмед Доган: От гледна точка на Съдбата няма нужда да се връщам в политиката

ДПС иска Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ или Делян Пеевски за водач на листата в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...