Quantcast
Новини Пловдив » Община » Здравко Димитров: Съкращенията в администрацията са болезнен процес
Община Пловдив

Здравко Димитров: Съкращенията в администрацията са болезнен процес

Здравко Димитров
Здравко Димитров

Ваня ДРАГАНОВА

„Съкращенията в администрацията са болезнен процес, но ние така или иначе трябва да го предвижим, ще реагираме“, каза кметът Здравко Димитров на дебата по новата структура на администрацията, след като получи критики от различни страни.

Слави Георгиев поиска обстоен секторен анализ, защото според него в администрацията и общинските предприятия същата дейност може да се върши с много по-малко хора. „Има хора, през чиито ръце на седмица минават по 2 документа, не говоря за работещите на гише“, каза той.

„Общината изпълнява роля на Бюро по труда, но при това положение не може да се изгради администрация, в която да израстват знаещите и можещите“, обяви Йордан Иванов от „Демократична България“ и предложи броят на зам.-кметовете да се намали до петима, сега те са девет.

„Предложението ви наистина е свързано с една голяма реформа, но сега гледаме само структурата на чистата администрация“, обърна съм към Слави Георгиев главният секретар на общината Ангелина Топчиева. Тя добави, че мнението на Йордан Иванов, че общината е Бюро по труда, е само и единствено негово. „Нашето предложение е да прехвърлим бройки, които сега се финансират от местния бюджет, към държавно делегираните дейности. Така ще спестим 1, 8 млн. лв. и очаквах това предложение да бъде прието с адмирации“, каза Топчиева. „Каква е разликата, не ми ги взимат от общинските такси, а от данъците към държавата“, репликира я Николай Радев от БСП.

„Без техника няма как да съкратим хора, а ние нямаме техника. Ходих онзи ден да видя снегопочистването, ами машините са колкото мен. А и в Пловдив по официални данни живеят 340 000 души, но никой не може да каже колко хора реално живеят в Пловдив. А администрацията не е променена“, каза кметът Здравко Димитров.

В крайна сметка предложението зам.-кметовете да бъдат намалени до петима събра едва 7 гласа“за“ и не беше прието.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...