Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Киркова: 3549 ученици от Пловдивско се върнаха в клас, родителите не подкрепят тестването за COVID-19
Градът Образование Пловдив

Киркова: 3549 ученици от Пловдивско се върнаха в клас, родителите не подкрепят тестването за COVID-19

Иванка Киркова novini-plovdiv-press
Иванка Киркова Снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

3549 ученици в Пловдив област, които се обучаваха дистанционно, се върнаха в клас след разпореждането на здравния министър. Според заповедта на проф. Костадин Ангелов от 15 февруари се провеждат присъствени занятия за всички от 5. до 12.клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Вчера в клас се върнаха 2321 ученици, а днес и останалите 1228. Причината в част от школата да се възстанови присъствената форма на обучение с ден по-късно, е по настояване на директорите заради проблеми с отоплението в класните стаи.

„Инструктирани са всички директори, направена е организацията и не би трябвало да има проблеми“, заяви пред ПловдивПрес началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

Тя коментира и резултатите от проучването на МОН и Министерство на здравеопазването за тестването на учениците за коронавирус.

„Под 20% от родителите в Пловдив са съгласни децата им да бъдат тествани с антигенни тестове за COVID-19. Анкетата не беше задължителна, идеята на МОН беше да се получи представителна извадка. От участвалите в проучването над 80% не подкрепят тестването на учениците. Искам да поясня, че един е процесът на проучване, а съвсем друг е процесът на записване или искане на съгласие на родителите или на учениците над 18 годишна възраст да им бъдат направени антигенни тестове“, каза Иванка Киркова. /ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...