Quantcast
Новини Пловдив » Община » Съветниците гласуват пак за небостъргача на Куков в „Източен“
Бизнес Имоти Община Пловдив

Съветниците гласуват пак за небостъргача на Куков в „Източен“

Сесията на Общинския съвет и този път е в Дома на културата.
Сесията на Общинския съвет ще се излъчва онлайн.

Ваня ДРАГАНОВА

Общинските съветници ще трябва да прегласуват решението си за подробния устройствен план на бившия завод „Тексим“, където намерение да строи има предприемачът Ангел Куков, който купи и реституираната част от острова Адата. На предишната си сесия те приеха плана, който предполага високо застрояване, но областният управител Дани Каназирева върна решението за ново обсъждане, защото устройствените показатели са завишени. Още тогава част от съветниците възразиха, че Пловдив е презастроен и високо строителство срещу сегашното кметство на район „Източен“ е крайно неуместно.

На днешното заседание ще бъде приета и новата структура на общинската администрация, при която досегашните ресори на зам.-кмета Анести Тимчев се пренасочват към негови колеги. Социалните дейности се връщат към Георги Титюков, а европейските политики – към Стефан Стоянов. Анести Тимчев ще отговаря за здравеопазването и екологията.

Ще се прегласува и редът за раздаването на местата за паркиране край блоковете и в случай че двама кандидати получат равен брой точки в конкурса, ще наддават с предложения за цена.

Още

Ангел Куков, който купи остров Адата, ще строи небостъргач в Пловдив

Каназирева върна решението за застрояване на терена срещу кметството в „Източен“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...