Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Касиерка в тотото се изкуши да злоупотреби със 121 лв. след 35 години служба
Пловдив Съд и Прокуратура

Касиерка в тотото се изкуши да злоупотреби със 121 лв. след 35 години служба

Фиш за "5 от 35"
Фиш за "5 от 35"

Ваня ДРАГАНОВА

Касиерка в тотото се изкуши да злоупотреби със 121 лв. след 35 години безупречна служба. Това ще ѝ коства 6 месеца пробация, защото случаят вече е разгледан от Районния съд в Пловдив.
Жената работела в тотото от 1984 г. и от много години била касиер приемчик в пункта на бул. „България“ 184. На  19 юни 2019 г. в тотопункта влязла друга жена, нейна дългогодишна клиентка, защото двамата със съпруга ѝ често пускали фишове. Съпругът починал на 20 май 2019 г., 10 дни по-късно вдовицата пуснала 2 колонки за играта „5 от 35“ в друг пункт. Няколко дни след това помолила дъщеря си да провери в интернет има ли печалба и така научила, че с числата от едната колонка печели 121 лв. След още няколко дни отишла в тотото на бул. „България“, за да провери дали наистина печели. Подала на служителката квитанцията с холограмата на тотото, с която единствено се удостоверява печалбата, и запазила фиша за себе си. Докато служителката проверявала в системата има ли познати числа, клиентката разказала за смъртта на съпруга си. Касиерката не казала дали има печалба и улисана в разказа за смъртта на съпруга си, жената си тръгнала. Пазарувала и междувременно се сетила, че касиерката не ѝ е върнала квитанциятя. Върнала се в тотото, но касиерката ѝ казала, че ѝ я е върнала, и накарала клиентката да я търси в чантата си и в кошчетата в тотото. Жената не я намерила и си тръгнала. Вкъщи накарала дъщеря си да провери отново има ли печалба и след това подала сигнал в прокуратурата.

Проверка в системата на тотализатора показала, че печалбата е била изплатена след въвеждането на квитанцията с холограмата, т. е. касиерката е взела сумата от 121 лв. за себе си. Изправена пред съда, тя не признала вината си, но вече е осъдена за длъжностно присвояване в маловажен случай. Касиерката ще трябва да върне на измамената клиентка присвоената печалба.

Решението на Районния съд в Пловдив не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...