Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Подменят водопровода по ул. „Ал. Стамболийски“ в Баня
Карлово Регион

Подменят водопровода по ул. „Ал. Стамболийски“ в Баня

По ул. "Ал. Стамболийски" в Баня има аварии всяка седмица.
По ул. "Ал. Стамболийски" в Баня има аварии всяка седмица.

Ваня ДРАГАНОВА

Водопроводът по ул. „Ал. Стамболийски“ в Баня ще бъде подменен, защото в последните 2 месеца там има авария всяка седмица, съобщи кметът на града Стамен Гешев. Средствата за ремонта са от общинския бюджет и първоначално са били предвидени за подмяна на ВиК съоръженията на ул. „Средец“, но сега ще бъдат пренасочени.

В интернет се събира подписка за цялостна подмяна на ВиК мрежата в Баня. „Положението с постоянно авариращата ВиК мрежа на нашия град е вече нетърпимо и неотговарящо на никакви съвременни норми. Заради постоянните
аварии  загуби търпи и местния бизнес , а жителите и гостите на града имат постоянни неудобства от това. Затова категорично настояваме за следното: Отговорните институции да вземат спешни мерки, за основна рехабилитация ВиК мрежата на град Баня в най-кратък срок. Запазваме правото си при отказ за решаване на гореизложения
проблем да изразим недоволството си по всички законни начини“, казват организаторите.

„Вчера имахме среща с кмета на Баня Стамен Гешев и с народния представител от ГЕРБ Данка Люртова. Обясних им, че за цялостната подмяна на ВиК съоръженията трябва да има проект, който може да подготви само Община Карлово, защото мрежата е общинска собственост. След това ние ще кандидатстваме за финансиране пред ВиК холдинга“, заяви за ПловдивПрес шефът на ВиК – Пловдив, Спартак Николов.

Отделно правителството отпусна 1,2 млн. лв. за ремонт на водната мрежа в Баня – те ще отидат да подмяна на съоръженията по ул. „Карловска“ и за обновяване на настилката по ул. „Родопи“, където водопроводът вече е подменен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...