Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Апелативният съд отказа да пусне обвинения в двойно убийство Йордан Таков
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Апелативният съд отказа да пусне обвинения в двойно убийство Йордан Таков

Йордан Таков

Апелативен съд – Пловдив отхвърли искането на  обвинения в извършването на двойно убийство Йордан Таков да бъде пуснат от ареста.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в Пловдив на 26 ноември 2019 г. е застрелял със законно притежаван пистолет „Макаров“ своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил.

Апелативният съд прецени, че събраните до момента доказателства – свидетелски показания, документи, съдебномедицински експертизи на пострадалите, съдебно психолого-психиатрична експертиза на обвиняемия, балистична експертиза, комплексната съдебномедицинска и балистична експертиза, а също и обясненията на обвиняемия, водят до потвърждаване на извода на Окръжния съд за неразколебано обосновано предположение за съпричастност на  Таков към деянието, в което е обвинен.

Съдът смята, че при исканата от обвиняемия по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“ има опасност той да извърши престъпление.

Магистратите се аргументираха с обществената опасност на престъплението и характеристичните данни на  Таков, които го очертават като хладнокръвна личност, която би могла да действа отново, ако бъде предизвикана по съответен начин.

Относно аргументите на защитата за дългия период на задържане от 13 месеца за обвиняемия, съдът прецени, че поради изключителната фактическа и правна сложност на делото, срокът е в рамките на допустимото.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът./ПловдивПрес

Още новини по темата

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков с неуспешен опит да излезе от ареста

Двойният убиец Йордан Таков остава в ареста

Двойният убиец Йордан Таков застава пред съда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...