Quantcast
Новини Пловдив » България » Близки на убитото от ток момче протестираха, главният архитект на „Триадица“ хвърли оставка
България

Близки на убитото от ток момче протестираха, главният архитект на „Триадица“ хвърли оставка

Протестът на близките

Блокада на улица и жп линия и искане за оставка на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Така близките и роднините на загиналия от токов удар 16-годишен Людмил протестираха срещу прехвърлянето на топката между институциите за смъртта на момчето.

След погребението жителите на квартал „Факултета” се събраха на протест и блокираха за кратко основната улица и жп линията София-Перник. А след намесата на полицията хората освободиха движението, но настояха да получат справедливост.

А по-рано през деня бе подадена и първа оставка след трагичния случай. Главният архитект на район „Триадица” Иван Шишков си тръгва от поста, заради неправомерно захранен с ток павилион.

За оставката съобщи кметът на район „Триадица“. Главният архитект не беше на обявената пресконференция. На нея стана ясно, че той се оттегля като морален акт. Иван Шишков заема поста като главен архитект на „Триадица“ от 2008г. Причината за оставката е служебната бележка, чрез която един от павилионите е получил разрешение да получава ток. Именно незаконният кабел от нея стана причина за смъртта на момчето.

Главният архитект на район „Триадица” бил в отпуск, когато един от павилионите получил разрешение да се захранва с ток незаконно. Със служебна бележка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...