Quantcast
Новини Пловдив » Градът » В „Тракия” кметът и гражданите заедно в инициативата „Засади дърво – създай живот“
Градът Пловдив

В „Тракия” кметът и гражданите заедно в инициативата „Засади дърво – създай живот“

Костадин Димитров
Костадин Димитров

В най-младия пловдивския район продължава инициатива „Засади дърво – създай живот“. Тя е по идея на кмета на „Тракия” Костадин Димитров и се осъществява при засилен интерес от гражданите.

„Имате повод – раждане на дете, рожден ден, дарителска акция и т.н., ние Ви предоставим възможност да засадите дърво. В границите на района има определени общински терени, предназначени за озеленяване, на които ще се засаждат дръвчетата, предмет на инициативата”, разясни Костадин Димитров по повод зачестилите запитвания на гражданите относно възможностите за залесяване.

„Поставили сме си амбициозната цел всяка година в „Тракия” да засаждаме около 1000 нови фиданки – по 500 през пролетта и есента. И миналата година го направихме”, допълни той.

В осъществяването на дейностите еколозите от района оказват логистична подкрепа, свързана с осигуряване на инструменти и други.

При желание да се включите в инициативата, позвънете на телефонен номер 032/682323 или пишете на електронната поща на район „Тракия“ trakia@plovdiv.bg – информират от кметството и допълват, че с присъединяване към инициативата заедно ще направим района по-зелен и по-красив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...