Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » ОП „Градини и паркове“ премахва опасна растителност на Младежкия хълм СНИМКИ
Пловдив Случка на деня

ОП „Градини и паркове“ премахва опасна растителност на Младежкия хълм СНИМКИ

Има опасност дърветата да паднат и нанесат щети

Осем изсъхнали и прогнили софори в подножието на Младежкия хълм се премахват от екипи на „Градини и паркове“. Преди това комисия от експерти направи проверка и заключи, че има опасност дърветата да паднат и нанесат щети, а районният кмет издаде заповед за отстраняването им.

„Стремим се да запазим всяко едно дърво в Пловдив. По-важно обаче е да пазим живота и здравето на хората. Когато има опасни дървета, трябва час по-скоро да ги премахнем. Същевременно засаждаме нови, по-подходящи видове и с по-висока екологична стойност – на същите или други места, където е възможно“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

В югозападната част на Младежкия хълм се прочиства и друга суха растителност. Оттам минава една от централните пешеходни алеи, която отвежда към детската железница, има детска площадка, заведение и спортно съоръжение.

По сигнали на граждани предстои проверка и за състоянието на дърветата на Бунарджика. Санитарни дейности се предвиждат и в парк „Лаута“, но приоритетно ще продължат да се обработват зоните, където има риск да се нанесат щети върху хора и тяхно имущество. Всекидневно 7 специализирани бригади от „Градини и паркове“ извършват санитарни резитби.

Козарев напомни, че миналата година в Пловдив са засадени близо 2000 нови дървета местни видове, а рано напролет започват и тазгодишните залесителни акции. Той е категоричен, че на мястото на отрязаните софори в подножението на Младежкия хълм ще бъдат засадени нови дървета. Смята да покани доброволци, които също да се включат в залесяването./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...