Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Отбелязваме 148 години от гибелта на Васил Левски, митинг-заря в Карлово
Важно Карлово Регион

Отбелязваме 148 години от гибелта на Васил Левски, митинг-заря в Карлово

Паметникът на Васил Левски в Карлово

Навършват се 148 години от гибелта на Васил Левски. На 18 февруари 1873 година е извършена смъртната присъда  на Апостола на свобода – той е обесен край София.

В цялата страна се организират възпоменателни церемонии, на които ще бъде почетена паметта на Дякона.

В Карлово цялата седмица е посветена на Апостола на свободата. Тази вечер на площад „Васил Левски“ ще има възпоменателна церемония, на която се очаква слово да произнесе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. След това ще има митинг-заря с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Началото на церемонията е в 18 часа, съобщава Радио Пловдив.

Преди това в зала „Васил Караиванов“ ще бъде представена филмовата импресия „Апостоле на моята вяра.“

Кулминацията на проявите е утре с тържествена света литургия и панихида в памет на Левски в църквата „Света Богородица“, тържествен митинг поклонение на площад „Васил Левски“ и шествие до родната къща на Апостола.

Представителни подразделения от всички гарнизони на страната ще извършат военни ритуали.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в тържествен военен ритуал пред паметника на Васил Левски в центъра на Велико Търново. След това министърът ще посети Националния военен университет и ще връчи награди на отличените курсанти в конкурса за есе „Гибелта на Апостола на свободата“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...