Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Турция изпраща нов генерален консул в Пловдив
Градът Пловдив

Турция изпраща нов генерален консул в Пловдив

Турското консулство
Турското консулство

Турция изпраща нов генерален консул в Пловдив. Това е дипломатът Корхан Кюнгерю. Той идва от Анкара, където до момента е работил в специално разкрития ковид отдел във външното министерство на страната.

Кюнгерю вече е бил генерален консул на турската държава в Казахстан. Указът за назначението му беше издаден, тъй като 4-годишният мандат на досегашния консул в Пловдив Хюсеин Ергани изтече, съобщи БНТ.

От Генералното консулство днес съобщиха, че на 1 март южната ни съседка ще преразгледа действията си за борба с коронавируса. Всеки вилает вече ще може сам до определя мерките според конкретната епидемична обстановка по области. Ако ситуацията позволява, може да бъде отменено и ограничението в турската страна да се влиза само след отрицателен PCR тест.

Държавата напредва с ваксинацията. До момента срещу COVID-19 са имунизирани над 6 млн. души. Очаква се през март да бъде представена и създадената в Турция ваксина, заявиха още от консулството в Пловдив.

От началото на пандемията до момента в Турция са направени над 32 млн. теста, а броят на заболелите е 2,5 млн. души./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...