Quantcast
Новини Пловдив » България » ЦИК отказа регистрацията на 6 партии за парламентарните избори
България Важно

ЦИК отказа регистрацията на 6 партии за парламентарните избори

Таня Цанева и Димитър Димитров

Централната избирателна комисия (ЦИК) е отказала регистрацията на шест партии. Причините са липсващи или непълни документи и подадени подписи, които не отговарят на условията за регистрация. От ЦИК обясниха, че партиите имат право в тридневен срок да обжалват решението на Избирателната комисия.

Партиите, които не бяха допуснати да се регистрират за изборите на 4-и април, са „България на труда и разума“, НДСВ, „Бригада“, Движение „Напред, България“, „Съюз за отечеството“ и „Средноевропейска класа“.

Други пет партии все още чакат решението на комисията, тъй като продължава проверката на документите им.

Общи 31 партии и 8 коалиции са подали документи в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избори на 4 април.

Таня Цанева съобщи, че са били изпратени общо 24 жалби, по-голямата част от които са от партия „Атака“.

Партиите, които са с неприключила проверка са: „Директна демокрация”, „Нация”, „Чест”, „Нова демокрация” и „Свобода”.

Платформата на Мая Манолова е регистрирана като коалиция „Изправи се! Мутри вън!”.

ЦИК е издала указания да бъдат ваксинирани не само хората, които ще бъдат предложени за членове на секционните избирателни комисии, но и резервните от тях. Избирателната комисия все още не е излязла с решение дали ще бъдат имунизирани членовете на подвижните избирателни секции.

На въпрос за ваксинацията на мобилните секции Цанева информира, че този въпрос ще се реши, когато от Министерството на здравеопазването изпратят до ЦИК окончателния вариант на здравния протокол.

,Беше ни изпратен проект, който разгледахме, дадохме своите бележки и очакваме да получим окончателния вариант на протокола“, посочи Таня Цанева./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...