Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 25% от пловдивчани искат да се ваксинират, 35 на сто от джипитата с втора доза
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

25% от пловдивчани искат да се ваксинират, 35 на сто от джипитата с втора доза

Дани Каназирева и д-р Костадин Сотиров
Дани Каназирева и д-р Костадин Сотиров

25 % от пловдивчани са пожелали да се ваксинират срещу COVID-19. Втора доза са получили вече 35% от личните лекари и персонала в кабинетите.  Това стана ясно на пресконференция на областния управител Дани Каназирева и председателят  на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Костадин Сотиров.

Д-р Сотиров се надява да бъдат ваксинирани повече хора, когато стартира масовата имунизация. Той обясни, че пловдивчани се интересуват от видовете ваксини, а някои имат предпочитания към руската „Спутник V“.

„Хората се осведомяват основно от интернет, но там попадат на хранителни добавки, които се представят като препарати срещу COVID“, коментира д-р Сотилов. Според него, когато хората видят, че съседите или приятелите им са ваксинирани, ще поискат и те си сложат ваксина.

Областният управител Дани Каназирева обясни, че утре ще бъдат ваксинирани 1000 души. Всички разкрити кабинети работят, а три допълнителни са разкрити в Пловдив.

По думите й COVID отделенията във всички 20 болници в града и областта са запазени.“ В момента 800 са действащите легла и няма затруднения в хоспитализацията. Дори има 60% свободен капацитет, имаме достатъчен брой интензивни легла“, похвали се Каназирева.

Областна администрация днес получи антибактериален гел, който ще бъде разпределен между здравни, социални и детски заведения. Дарението е на фирма от Кричим и е на стойност близо 125 хиляди лева. Първи от дезинфектанта ще бъде даден на общопрактикуващите лекари, които ваксинират срещу ковид. Близо 55 хиляди  дезинфектанти ще бъдат разпределени между всички лечебни заведения, общопрактикуващи лекари, стоматолози и фармацевти./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...