Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 6 жертви на COVID-19 в Пловдив, ученици в три училища сред заразените
COVID-19 Важно Здраве

6 жертви на COVID-19 в Пловдив, ученици в три училища сред заразените

COVID отделение
COVID отделение

Шест жертви взе COVID-19 в Пловдив и областта през последното денонощие. Починалите са на възраст от 59 до 86 години и са имали придружаващи заболявания.

72 са новите заразени на COVID-19 за последните 24 часа. В Националната информационна система са регистрирани общо 21406. Оздравелите до момента са 17352, като за изминалото денонощие са 51 души.

Под карантина са 2178 жители на областта, а на домашно лечение са 2702 лица. Към момента в болниците се лекуват 372 жители на областта.

От Спешна помощ през денонощието са отговорили на 196 случая, от тях 13 свързани с коронавирус. Хоспитализирани са двама болни в областта и 7 в Пловдив,  на  домашно лечение са четирима.

За изминалите 24 часа е установен ковид в три училища –едно в Пловдив и две в областта.

Заболял е ученик от горен курс и е наложена карантина на контактните 17 ученици. С положителна проба са и двама преподаватели от едно основно и едно средно училище в областта, като също карантина е наложена на 20 контактни деца.

Сред новозаболелите има 1 лекар и 1 акушерка.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...