Quantcast
Новини Пловдив » България » Богдан Кирилов: Започваме четвърта фаза на ваксинация
COVID-19 България Важно

Богдан Кирилов: Започваме четвърта фаза на ваксинация

Богдан Кирилов
Богдан Кирилов

Масовата ваксинация срещу COVID-19 на хората с хронични заболявания, както и тези на възраст над 65 г. в България ще започне по-рано от очакваното.През последните дни пристигат повече ваксини и бе взето решение да се започне четвърта фаза на имунизация у нас. Една част от участниците от втора и трета фаза не се явяват за ваксинация и това много затруднява процеса.Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

В трета фаза попадат „служители, поддържащи основни дейности в обществения живот”. „Това е доста широко понятие. Затова и не бяха разписани попадащите в тази фаза конкретно във ваксинационния план. Това, с което се стартира със служители в МВР, Министерството на отбраната, ВиК, АЕЦ „Козлодуй, журналистите, както и хората от изборната администрация”, коментира Богданов.

Той обясни, че продавачките в магазините могат да бъдат включени в третата фаза, но трябва да се създаде организация от работодателите им.

„Сложна е организацията, защото имаме многодозови флакони и трябва да се са налице списъци с лица, които да бъдат ваксинирани, за да не се губят дози. До момента бяха важни количествата, които постъпват. Оттук нататък е важно да има стройна организация с личните лекари и РЗИ. Решенията за третата фаза са според постъпилите запитвания и искания от страна на работодателите. Тя стартира преди около 10 дни и за този период получаваме обратна връзка от РЗИ-ата. Всеки желаещ може във всеки момент да бъде ваксиниран. Фазите са ориентир в началото, когато има малко количество ваксини”, посочи Кирилов./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...