Quantcast
Новини Пловдив » България » Доц. Кунчев: Провал ще е, ако има ваксини, а обществото откаже да се имунизира
COVID-19 България Важно Здраве

Доц. Кунчев: Провал ще е, ако има ваксини, а обществото откаже да се имунизира

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев

Ваксинационният план не е пред провал, провал ще е, ако има ваксини, а обществото откаже да се имунизира, заяви в сутрешния блок на bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той обясни, че до края на този месец чакаме още 200 000 дози ваксини, а през март – още 500 000, т. е. ваксини ще има, въпросът е хората да се имунизират.

„Младите хора най-масово не искат да се ваксинират, първо, защото са най-слабо засегнати от вируса, а и защото прекарват най-много време в социалните мрежи, където четат невероятни неща“, каза още доц. Кунчев. Той разказа, че вчера е влязъл в книжарница и видял на първо място поставена книга за вредата от ваксините, пълна с истински лъжи.

Доц. Ангел Кунчев призна, че у нас в момента има най-много дози от ваксината на AstraZeneca, за която има съмнения, чее  подходяща за хора на възраст, но подчерта, че тя е разрешена за хора на всякакви години в 6 страни в Европа.

Днес ще бъдат ваксинирани членовете на ЦИК, съобщи още доц. Кунчев.

Бразилският и южноафриканският щам на вируса вече са в Гърция, което означава, че неминуемо ще стигнат и до нас, добави главният държавен здравен инспектор.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...