Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Кметът на патронния празник на Спортното училище, наградиха 10-те най-добри състезатели
Образование Пловдив Спорт

Кметът на патронния празник на Спортното училище, наградиха 10-те най-добри състезатели

Директорът на Спортното училище Ружка Генова връчва плакет на кмета на Пловдив Здравко Димитров
Директорът на Спортното училище Ружка Генова връчва плакет на кмета на Пловдив Здравко Димитров

Галина ГЕОРГИЕВА

Спортното училище в Пловдив е еталон не само в България и се гордея, че съм негов възпитаник. Бъдете здрави, уважавайте учителите и треньорите си, постигайте много успехи и да ви виждаме на почетните стълбички на медалистите. Това пожела кметът Здравко Димитров  на учениците от Спортно училище „Васил Левски“. Градоначалникът беше гост на патронния празник на школото. Церемонията бе предавана в You Tube канала на училището.

Честването на патронния празник на училището беше излъчвано в You Tube канала на школото
Честването на патронния празник на училището беше излъчвано в You Tube канала на школото

Да уважат тържеството дойдоха зам.-кметът по спорт Георги Титюков и Петър Зехтински- началник отдел „Спорт и младежки дейности“ към община Пловдив. Чрез видеовръзка заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов поднесе поздравителен адрес.

Зам.-мнистирът на младежта и спорта Стоян Андонов

 

При спазване на всички противоепидемични мерки стартира празничната програма. В 9 часа 10-те най-добри спортисти на училището за 2020 година поднесоха венец пред  паметника на Васил Левски в двора на школото. В час на класа пък учениците изгледаха  филм за Апостола. Група учители и ученици поднесоха цветя пред паметника на Левски и на Бунарджика.

Полагане на венец пред паметника на Левски в двора на училището

 

Кметът Здравко Димитров с ръководството на училището

Официалната част на патронния празник започна в 10 часа в „Залата на славата“ с едноминутно мълчание в памет на великия българин и посрещане знамето на училището.

„Отново е 19 февруари и отдаваме почит пред величието на Васил Левски. 148 години България се прекланя пред живота и делото на Апостола. Нека помним безценните уроци, които той ни остави с краткия си героичен път. Всяка победа е нашето „благодаря“, че сме достойни българи“, каза в словото си директорът на училището Ружка Генова.

Награждаване на Михаела Стайкова

Тя пожела на учениците да пазят живи традиции и да гледат смело напред. „Няма лесна победа, всичко зависи от вас самите. Покорявайте нови житейски образователни и спортни върхове“, обърна се Генова към възпитаниците на Спортното училище. И завърши с  думите на Левски „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“.

Зам.-министър Стоян Андонов чрез видеовръзка пожела на учениците с успехите си да покажат, че са достойни наследници на  Апостола. Той похвали СУ „Васил Левски“ като най-голямото и най-добре работещото спортно училище в страната.

След като връчи почетни плакети с благодарност за прослава името на Спортното училище на зам.-министъра Стоян Андонов, кмета Здравко Димитров и заместника му Георги Титюков, директорът на СУ „Васил Левски“ Ружка Генова раздаде традиционните награди на десетте най-добри спортисти, техните треньори и учители.

Петър Зехтински, Здравко Димитров и Георги Титюков с отличия за приноса им към развитието на Спортното училище

Първият приз бе за най-бързия плувец Йосиф Миладинов, който стана Атлет на 2020 година в Спортното училище. Той за втора поредна година оглавява класацията за най-добър спортист. Асът на пловдивския „Младост’91“  миналата година счупи 5 национални рекорда в плуването и има квота за 100 метра бътерфлай на предстоящата Олимпиада в Токио и ще бъде най-младият представител на България там, както и една от най-големите ни надежди за медали. Наградата взе неговата майка, която изказа благодарности към треньорите и учителите на Йосиф.

Треньорът по плуване Стефан Георгиев получи приз за Треньор на годината.

 

Специални отличия получиха и двете най-добри учителки – Гергана Джарова и Михаела Стайкова.

Ето кои са 10-те най-добри спортисти:

Още новини по темата

Най-бързият плувец Йосиф Миладинов е Атлет на годината в Спортното

Филм за музея на Левски в Карлово снимаха учители от Спортното СНИМКИ

Спортното училище с грамота от президента Радев

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...