Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Люти разправии на опашките за ваксини в РЗИ
COVID-19 Здраве Пловдив

Люти разправии на опашките за ваксини в РЗИ

Чакането пред РЗИ.

Ваня ДРАГАНОВА

Люти разправии текат на опашките пред ваксинационните кабинети в РЗИ – Пловдив, и случващото се там никак не показва, че интересът към ваксинирането срещу ковид е слаб. Ваксинирането започва в 9,30 и още след 9 часа пред здравната инспекция имаше чакащи хора. Кабинетите за поставянето на ваксини вътре са 4 и на вратите им са поставени списъци, които обаче са условни, защото при обаждането предния ден от РЗИ всеки, заявил желание да се имунизира, бива информиран, че може да избере произволна манипулационна.

Оттам тръгват и струпванията на хора пред кабинетите и разправиите кой е наред, при които тази сутрин се стигна и до повишаване на тон. Особено активни в отстояването на правото си да минат първи бяха служителите на Агенцията по безопасност на храните. „Не сте в този списък, нямате право да чакате тук“, лютеше се инспектор от агенцията и обстановката се успокои, когато опашката го пропусна да мине сред първите. Днес, освен служителите на БАБХ, се ваксинириха общинари, журналисти и др.

Иначе самото имунизиране отнема броени минути, включително с получаването на картончето за дата на т. нар. втора игла. В момента се поставя ваксината на AstraZeneca и датата на втората доза се пада след близо два месеца и половина – на 5 май.

Опашките пред имунизационните кабинети.
Опашките пред имунизационните кабинети.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...