Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Наркоманът, оставил баща си да умре след инсулт като куче, се размина с пробация
Брестовица Важно Регион Родопи Съд и Прокуратура

Наркоманът, оставил баща си да умре след инсулт като куче, се размина с пробация

Милко Гълъбов
Милко Гълъбов в съда преди предишното заседание.

Ваня ДРАГАНОВА

Наркоманът Милко Гълъбов, оставил баща си да умре като куче след прекаран инсулт, защото го държал гол на земята и изяждал доставената му от социалния патронаж храна, се размина с пробация от 2 години и общественополезен труд по 200 часа годишно, също за 2 години. Наказанието е постигнато след споразумение с прокуратурата, одобрено от Пловдивския районен съд.

Милко Гълъбов е осъждан 12 пъти, главно за наркотици и кражби. Двамата с баща му Славчо Гълъбов живеели в Брестовица. През юли 2019 г. 86-годишният баща получил инсулт и след лечение в болница на 14 юли бил изписан. Възрастният мъж не можел да се движи и да говори и имал нужда от много грижи, но синът му не само не му давал лекарства, вода и храна, а и изяждал  порциите, доставяни от социалните служби, не се трогвал и когато виждал баща си гол на земята.

Гълъбов призна вината си по повдигнотото обвинение, че не се е притекъл на помощ на баща си, макар да е съзнавал, че животът му е в опасност. Наказанието за това престъпление е до 3 години затвор. Милко Гълъбов получава по-леко наказание, защото съдът намира, че смъртта на баща му не е в пряка връзка с поведението му.

Още

Водят принудително в съда наркоман, оставил баща си да умре след инсулт
Наркоман остави баща си да умре след инсулт, държал го гол на земята

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...