Quantcast
Новини Пловдив » България » Още 57 600 дози от ваксината на AstraZeneca са у нас
COVID-19 България Важно Здраве

Още 57 600 дози от ваксината на AstraZeneca са у нас

Ваксината на АстраЗенека
Ваксината на АстраЗенека

57 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca пристигнаха днес, 19 февруари в „БулБио-Национален център по заразни и паразитни болести“. Те са разпределени към РЗИ-тата в страната. Това е третата доставка от препарата на AstraZeneca.

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква да пристигне в понеделник, 22.02.2021 г., от производителя Pfizer/BioNTech – 25 740 дози.

По-рано днес Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ прие правила и публикува уточнения за начина, по който общопрактикуващите лекари /ОПЛ/ ще се отчитат за поставените от тях ваксини срещу COVID-19 и ще им бъдат заплащани по 10 лева за всяка апликация на ваксината.
От НЗОК съобщават, че е стартирано разпределението на постъпващите дози и поставянето на ваксини при ОПЛ.
На интернет страницата на НЗОК, в линк „За договорните партньори“, подлинк „За ОПЛ“, рубрика „Софтуер“, са публикувани уточнения за отчитането на амбулаторните листове на изпълнители на първична извънболнична медицинска помощ (ПИМП) за извършените имунизации срещу Covid-19.
https://www.nhif.bg/get_file?uuid=BBAC6FE2B05ED9F4E05302098C0A0315

Имунизацията срещу Covid-19 може да бъде включена в имунизационния паспорт на всеки гражданин в частта „Препоръчителни имунизации“.

Още

Дистанционното записване за ваксини започва в началото на март
Люти разправии на опашките за ваксини в РЗИ

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...