Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Пловдив, Белград, Задар и Клуж са домакини на ЕвроВолей 2021
Волейбол Спорт Спорт Важно

Пловдив, Белград, Задар и Клуж са домакини на ЕвроВолей 2021

Срещите ще бъдат в зала "Колодрума".
Срещите ще бъдат в зала "Колодрума".

Градовете Пловдив, Белград, Задар и Клуж бяха утвърдени да са домакини на европейското първенство за жени от 18 август до 4 септември, съобщи CEV. На него ще участват 24-те най-добри отбора на Стария континент. Четирите държави домакини – България, Сърбия, Хърватия и Румъния, ще се опитат да повторят и дори да подобрят успеха на предишния турнир, приет от Турция, Полша, Унгария и Словакия.

Сърбия защитава титлата си и Белград ще бъде истинско „горещо място“ на европейското. През 2011 година там отборът спечели първата си титла, а атмосферата беше впечатляваща. За трети път столицата ще приеме финали на европейско за жени след 1975 и 2011 година. Белград ще е домакин на една група, четири осминафинала, два четвъртфинала, два полуфинала, както и на мачовете за първо и трето място.

Пловдив е друг голям волейболен „хъб“ на Балканите. Оттам е Марица, който е многократен шампион и участник в Шампионската лига. България е била домакин на европейски първенства през 1950, 1981 и 2001 г., но за първи път Пловдив има честта да бъде в центъра на събитията. Градът се справи отлично с „балона“ по участието на Марица в Шампионската лига и очакванията са организацията да бъде на топ ниво. Пловдив ще е домакин на една група, четири осминафинала и два четвъртфинала. Срещите ще бъдат в зала „Колодрума“.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...