Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Почитаме 148 години от гибелта на Апостола на свободата
Общество Пловдив

Почитаме 148 години от гибелта на Апостола на свободата

Прекланяме се пред паметта на Васил Левски.
Прекланяме се пред паметта на Васил Левски.

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика от 11 часа днес в Пловдив ще бъде почетена 148-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски.

Преди това – в 10 час,а в храм „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров.

Слово пред паметника ще произнесе Ева-Йоана Стаматова – ученичка в Х клас на Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов”  – Пловдив, чийто преподавател по литература е  д-р Шинка Дичева. Ученичката е отличена като участник в Националния проект „Народните будители и Аз” и в ежегодния литературен конкурс на Общински комитет Васил Левски „Апостолът на Свободата”.

Водещ на възпоменателното честване ще е Златко Павлов.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински комитет „Васил Левски” и на комитет „Родолюбие”.

Освен официалните лица, традиционно в поклонението участват и ученици от пловдивските училища, чийто патрон е Васил Левски – ОУ „Васил Левски“, Националната търговска гимназия и Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив – най-старото спортно училище в България.

Честването на паметника ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи ще бъдат на отстояние и се приканват да носят предпазни маски, независимо че събитието е на открито.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...