Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Прокурори с лекция по право пред абитуриенти от Художествената гимназия
Кадър на деня

Прокурори с лекция по право пред абитуриенти от Художествената гимназия

Прокурор Ваня Христева раздаде на учениците по една конституция.
Прокурор Ваня Христева раздаде на учениците по една конституция.

Пловдивски прокурори изнесоха открити уроци пред учениците от 12 клас от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив. При спазване на всички противоепидемични мерки магистратите проведоха среща със зрелостниците в рамките на образователната програма на Висшия съдебен съвет – „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Прокурорите гостуваха на учениците в часа на класния ръководител.

Тази година програмата се провежда съвместно от Апелативна прокуратура – Пловдив, Окръжна прокуратура – Пловдив, и Окръжен съд – Пловдив. В нея участват Ваня Христева, зам.-апелативен прокурор, Николай Божилов и Добринка Калчева, прокурори в Апелативна прокуратура, Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор, Георги Гешев, Петър Петров и Мария Тодорова, прокурори в Окръжна прокуратура, Веселина Семкова, съдия в Окръжен съд – Пловдив,  и младшите съдии –  Силвия Алексова, Мирела Чипова и Костадин Иванов.

Пред учениците от НХГ „Цанко Лавренов“ магистратите говориха за професията на прокурора, съдията и следователя, разделението на властите според Конституцията, превенцията срещу употреба на наркотични вещества и престъпления, извършвани от наркозависими лица, достъп до правосъдие и др. Часовете се превърнаха в дискусии, а в края на урока всеки ученик получи като подарък Конституция на Република България.

През следващите седмици предстои прокурорите и съдиите да се срещнат и с десетокласниците от НХГ „Цанко Лавренов“ и с учениците от 11 клас от Хуманитарна гимназия  „Св.св. Кирил и Методи““ в гр. Пловдив, отново в рамките на Образователната програма на ВСС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...