Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Регистрират домашните кучета в Асеновград до края на март
Асеновград Регион

Регистрират домашните кучета в Асеновград до края на март

70 кучета са регистрирани в Асеновград от началото на годината.
Снимката е илюстративна.

От началото на годината до момента в Община Асеновград има 70 регистрирани домашни кучета. Регистрацията се извършва еднократно, след което всяка година животното подлежи на пререгистрация. В задълженията на собственика е да се предостави паспорт на кучето, за да се проследят ваксинациите. Задължително е също четириногото да бъде чипирано, а кастрацията е препоръчителна.

Срокът за плащане на данъка за домашен любимец е до 31 март всяка година, като може да бъде платен и от хора, различни от стопанина. Собственикът подлежи на санкция, в случай че изпусне срока. Таксата за домашен любимец е в размер на 18 лева на година. Събраните средства ще се инвестират в осигуряване на условия и подходяща среда за извеждане на кучетата в градски условия. Към момента от регистрираните 70 домашни четириноги за 36 е платена годишната такса. Собствениците на останалите кучета са освободени от това плащане, тъй като имат телково решение или на животното е поставен чип.

В инвестиционната програма на Асеновград е заложено изграждане на кучешка площадка. Вече са направени и първите стъпки към реализиране на идеята за създаване на междуобщински приют за безстопанствени кучета. Потвърждение за участие в общия проект има от кметовете на всички общини – Асеновград, Първомай, Куклен, Садово и Лъки.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...