Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов пак се хвали и атакува опонентите: БСП имат шампиони по фалирали банки
България Важно Политика

Борисов пак се хвали и атакува опонентите: БСП имат шампиони по фалирали банки

Бойко Борисов и Кирил Ананиев

Несигурният резултат от изборите ще влоши положителната перспектива на рейтинга на България, каза премиерът Бойко Борисов. Във фейсбук профила си той коментира международната рейтингова агенция „Фич“, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

„Искам да го сложите на сайта и да го видят експертите в президентството и парламента“, обърна се  Борисов към финансовия министър Кирил Ананиев.

„Когато БСП и ДПС, тройни коалиции идваха на власт, една по една биваха спирани всички  европейски програми. Като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове започват да работят. Когато ние сме си свършили работата – оценките са най-добри и когато има риск – веднага казват, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. БСП имат шампиони, които са фалирали банки,  продължи да атакува опоненните си Бойко Борисов.

По думите му  министър Ананиев така управлява финнасите, че има силни външни и чуждестранни баланси.

„Сред факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга, е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали държавата две-три години назад. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония. Само преди два дни ЕК даде най-добрата си прогноза за България. Най-големите агенции в света са подредили България като положителна и стабилна, и то в пандемична обстановка“, коментира още премиерът.

„Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките. Нали нямаше желаещи? А то опашки има. Това ни е спасението – мощна армия от преболедували с антитела и мощна армия от ваксинирани“, заяви премиерът и се обърна съм финансовия министър Кирил Ананиев: „Благодаря ти и нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, разруха, а ние имаме оценката да сме най-добри. Ако не си правил мошенгия, мога само да те поздравя“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...