Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Ваксинират и през уикенда в РЗИ-Пловдив
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Ваксинират и през уикенда в РЗИ-Пловдив

Опашките пред имунизационните кабинети.
Опашките пред имунизационните кабинети.

Дежурен кабинет за имунизации срещу COVId-19 работи през уикенда и в Пловдив.

От 9 часа сутринта до към 11 ч. са минали над 30 души, до преди минути пред кабинета имаше 4-5 души, които вече са ваксинирани, съобщи пред Радио Пловдив заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров. Кабинетът ще работи от 9 до 16 часа, в сградата на РЗИ – Пловдив.

Ваксините се извършват с препарата на AstraZeneca. Желателно е хората, които искат да се ваксинират, да се регистрират на телефоните или на имейла на РЗИ – Пловдив vaksina@rzi-plovdiv.bg

Утре се очаква да бъдат разпределени и първите количества към личните лекари, които от понеделник да започнат имунизациите. Предварителните списъци бяха за над 30 000 желаещи, но джипитата ще решат по колко души ще викат в кабинетите си, за да ги ваксинират, обясни д-р Аргиров.

ПловдивПрес припомня, че вчера под тепетата са ваксинирани рекорден брой хора. Статистиката в Единния информационен портал показва, че са имунирани 1559 пловдивчани. Общият брой на имунизираните става 10025, а хората с поставени две дози са 2592. Вчера имаше и люти разправии на опашките пред ваксинационните кабинети.

Над 57 000 дози от ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19 пристигнаха у нас снощи. Те са разпределени към РЗИ-тата в страната. Това е третата доставка от препарата, а четвъртата фаза на ваксинация вече е в ход.

Фаза четири обхваща гражданите на и над 65 годишна възраст, както и тези с придружаващи хронични заболявания./ПловдивПрес

Още новини по темата

97 нови заразени и 1559 ваксинирани в Пловдив за денонощие

Люти разправии на опашките за ваксини в РЗИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...