Quantcast
Новини Пловдив » България » Ген. Мутафчийски поставя ваксини на артисти във ВМА, големи опашки пред „Пирогов“
COVID-19 България Важно

Ген. Мутафчийски поставя ваксини на артисти във ВМА, големи опашки пред „Пирогов“

Ген. Мутафчийски се включи във ваксинирането

Артисти и работещи в столичните театри избраха да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 от екипите на Военномедицинска академия. Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски се включи лично във ваксинирането.

Любимците на няколко поколения българи споделиха в един глас, че не са се замисляли дали да се имунизират срещу коварното заболяване, защото искат да се върнат към нормалния си начин на живот и контакт с публиката.

Георги Мамалев се ваксинира

Сред българските звезди, на които бяха сложени ваксини във ВМА, бяха Георги Мамалев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, певицата и актриса Нети и съпругът й Дони, Калин Сърменов и други.

Те призоваха своите фенове да последват примера им, защото по този начин те спасяват не само собствения си живот, но защитават и хората от тяхното обкръжение, съобщиха на страницата на ВМА във фейсбук.

Нети и съпругът й Дони се ваксинираха

720 души са били ваксинирани срещу COVID-19 във Военномедицинска академия (ВМА) през вчерашния ден. „Това е с около 100 човека повече от предходния. Забелязваме тенденция на увеличаване на желаещите да си поставят ваксина, обяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„При нас, все още пристигащите за ваксина са от записаните във втора и трета група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира. Разполагаме с достатъчно количества ваксини „Астра Зенека“, имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят и „Пфайзер“, и „Модерна“. Така че продължаваме в пълна сила, коментира още началникът на ВМА.

Работното време на Ваксинационния център във ВМА е от 9 до 17 часа (събота и неделя) и от 9 до 20 часа (от понеделник до петък).

За втори пореден ден пред медицинския център на „Пирогов“ се извива опашка от желаещи да бъдат ваксинирани. Вчера официално започна 4-тата фаза от ваксинирането, която включва хората над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания. Премиерът Бойко Борисов обаче разпореди до ваксините достъп да имат всички.

Опашки пред „Пирогов“, снимка: bTV

С чакащите днес разговаря директорът на болницата проф. Асен Балтов.“Хаос няма, има разпределение, защото в момента на пет места ваксинираме едновременно. Не могат да се вдигат телефоните в медицинския център, защото не можем да записваме часове. Часовете ще бъдат записани, когато има много места, където да се прави такава ваксинация и тогава да има едно равномерно разпределение. Премиерът нареди от петък да започне отваряне на зелени коридори, за да може, който има желание в петък, събота и неделя да бъде ваксиниран. Ваксинират се най-вече хора в 4-та фаза и техните придружители и хора, които са пожелали да дойдат&amp“, обясни пред bTV проф. Балтов.Той посъветва желаещите да се въоръжат с търпение, а тези, които имат хронични заболявания, да носят и епикриза./ПловдивПрес

Още новини по темата

Ваксинират и през уикенда в РЗИ-Пловдив

Ваксинират и през уикенда в РЗИ-Пловдив

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...