Quantcast
Новини Пловдив » България » Георги Първанов: Левицата ще поседи на резервната скамейка след изборите
България Важно Политика

Георги Първанов: Левицата ще поседи на резервната скамейка след изборите

Георги Първанов
Георги Първанов

Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Това заяви президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов. Той призна, че не е въодушевен от случващото се в държавата. По думите му не са оптимистични нещата в политиката, икономиката и образа на България.

„Има много и заслужени критики към правителството, що се отнася до кризата в здравеопазването. В много отношения Оперативният щаб и правителството се справят. Могат да се отправят много укори, що се отнася до носенето на маски и свалянето им, банките, обсадата на големите областни центрове. Но удържат положението“, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

За него е необяснима заявката от 1 март да се отпуснат коланите и да се отворят заведенията. Много отчетливо се вижда как нараства броят на заразените, а работим за това да се отворим – катастрофата е неизбежна, категоричен е Първанов.

„В Брюксел не успяха да хванат нещата с ваксините, даже ги изпуснаха. Ние сме част от това объркване. Даже стоим по-зле на фона на Европа. Сърбия успява да се ваксинира 10 пъти повече. Защо не направим това, което направиха хърватите – обявиха, че са си договорили количество от Sputnik V“, каза още той.

„Не вярвам в тезата, че хората ги е страх за изборите. Могат да отидат на ресторант, на купон. Не би трябвало да има проблем там, където ще бъдат създадени максимални гаранции за тяхното здраве. Няма да гласуват по други причини – разочароваха се от партиите. Очаквам близка до нормалната активност“, смята Първанов.

Според него сега у нас няма никакви идейни различия между партиите и като цяло няма никакви идеи. Има тежък идеен дефицит. Големият проблем е в личностната нетърпимост между лидерите в лявото пространство. Затова не стана голямата коалиция, която би могла да събере подкрепа, така че да отстрани ГЕРБ и десницата от власт, обясни бившият държавен глава.

„Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Не е изключено да не стане кабинет и наесен да се отиде 2 в 1. В обществен план не сме готови за избори до дупка. Уви, в последните години от „Позитано“ не предложиха сериозни идеи“, коментира Георги Първанов.

Бившият председател на АБВ отбеляза, че е чул президента Румен Радев за това, че не трябва да има компромиси след изборите, но самият Първанов апелира партиите да определят границите на компромисите./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...