Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Делото за тройната смърт край Цалапица тръгва от начало
Важно Крими Регион Родопи

Делото за тройната смърт край Цалапица тръгва от начало

Ваклин Хъмчев
Ваклин Хъмчев

Ваня ДРАГАНОВА

Делото за катастрофата край Цалапица, при която  на 13 май 2019 г. загинаха 3 млади момчета, тръгва от начало. През нощта на тази дата професионалният шофьор Ваклин Хъмчев карал влекач с ремарке по пътя от Стамболийски за Златоград, пропуснал отбивката за магистралата край Цалапица и потеглил назад. Не виждал нищо, защото било тъмно,  и така ударил  БМВ-то, в което пътували Ангел Змийчаров, Михаил Михайлов и Филип Михайлов. Две от момчетата загинали на място, третото  – в болницата. Пловдивският окръжен съд осъди Хъмчев, който призна вината си, на 5 години и 4 месеца затвор, като го оправда по обвинението, че случаят е особен тежък.

Присъдата беше атакувана от всички страни в процеса и след като разгледа случая, Пловдивският апелативен съд върна делото за ново разглеждане от друг състав на първата инстанция. Причината е, че присъдата е постановена без подробен анализ на доказателствата, което по същество представлява липсата на мотиви.

Защитата на Хъмчев твърди, че в случая има съпричиняване, защото Ангел Змийчаров, който е бил зад волана на БМВ-то, е карал с 89 км/час при ограничение за участъка от 60.

На всички заседания по делата присъстват близките на загиналите млади момчета, които заплашват, че при такива присъди и те ще започнат да газят. Преди заседанието по делото в Апелативния съд близък на загиналите прокле Хъмчев „Аллах да му прати тежка болест“.

Още

Близки на загиналите край Цалапица кълнат водача: Аллах да му прати тежка болест
Близките на загиналите край Цалапица бесни, плашат и те да газят
5 г. и 4 мес. е наказанието за 3-те жертви край Цалапица
Напрежение пред съда! Скандират „Убиец“, искат разплата ВИДЕО

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...