Quantcast
Новини Пловдив » Важно » АБВ представи водачите на листи: Веселин Плачков – в Пловдив, инж. Найден Павлов – в областта
Важно Градът Политика

АБВ представи водачите на листи: Веселин Плачков – в Пловдив, инж. Найден Павлов – в областта

Владимир Маринов и Румен Петков представиха водачите на листи - Веселин Плачков и инж. Найден Павлов
Владимир Маринов и Румен Петков представиха водачите на листи - Веселин Плачков и инж. Найден Павлов

Галина ГЕОРГИЕВА

Актьорът Веселин Плачков ще бъде водач на листата на 16 МИР -Пловдив-град, а председателят на Общинския съвет в Хисаря инж. Найден Павлов ще оглави листата на 17 МИР – Пловдив-област. Двамата бяха представени днес в БТА от председателя на АБВ Румен Петков и зам.-председателят Владимир Маринов.

„България се нуждае от нова енергия и могат да я дадат подготвени и енергични хора. Обществото трябва да види готовността за нов начин на управление, за който се носи отговорност. Този избор е силен за Пловдив и региона, силен е и за България“, заяви Румен Петков.

„От АБВ гледаме на Пловдив не като на столица на културата в рамките на един месец, при това провалена от местната власт, а като град, който  заслужава особено внимание в културния живот на страната. Човек като Веселин Плачков е необходим на Пловдив. Тук се очертава една „титанична“ битка между партийни вождове като Борисов и Нинова, а  хората на площада през лятото не ги искаха“, коментира Владимир Маринов.

За инж. Павлов обяви, че е сред създателите на АБВ, а в бизнеса и политиката е постигнал много. Според Владимир Маринов политическите сили се опитват да втълпят на обществото „още от същото“.  „АБВ е единствената сила, в която знаковите лица – председателят Румен петков и Ивайло Калфин, няма да се кандидатират за депутати. Протестите през лятото поискаха промяна и нова енергия, как ще променяме държавата с 15 години Борисов, попита Маринов.

Водачът на листата в 16 МИР- Пловдив-град Веселин Плачков обяви, че корените му са от Долна Махала и има роднини, които живеят в града на тепетата. „Чест е да бъда в редиците на АБВ, която концентрира силна интелектуална мощ и набляга на изкуството през годините, а не само по време на кампания.  Гостувал съм на пловдивска сцена и знам каква мощ има Пловдив. Това е европейска столица на културата и то 365 дни в годината. Мисията ми ще е да пропагандирам за повече внимание и отношение към културния живот в България и специално в Пловдив“, каза актьорът, изиграл ролята на Васил Левски. Според Плачков е необходима национална стратегия за обучение на децата как да възприемат изкуството.

Водачът на листата на АБВ в 17 МИР – Пловдив-област инж. Найден Павлов заяви, че е важно не само какво оставяме на децата си, но и личният пример. „Нашето бъдеще зависи от действията ни днес, а не от това, което смятаме да направим утре“, каза той.

„Веско и Найден са от младото поколение на България, което излъчва енергия и интелектуална мощ, подготовка и нещо, което липсва в останалите участници – почтеност и отговорност. Обръщаме се към гражданите за подкрепа, за да  върнем нормалния начин на живот и работещата държава“, коментира и лидерът на АБВ Румен Петков.

Според него  Боорисов и Нинова не са на нивото на Веселин Плачков, нито на почтеността и коректността на инж. Найден Павлов.

„Нека не забравяме, че през 2018 година 270 000 българи бяха ужилени от застрахователна компания „Олимпик“, от тях 10 000 в Пловдив и само от АБВ говорихме по тази тема.  Имаше срив в НАП ,в Търговския регистър, но  парламентът си мълчи. Ще забравим ли, че ни лъгаха, че ще правим завод на Фолксваген и щеше да бъде в Пловдив? Лъгаха ли ни, че ще правим завод на Тойота, ще че бъдем домакин на световното по футбол. Този парламент и правителството на Борисов са ходещият носител на лъжата. В последните 10 години селското стопанство е доведено до колапс. За да изхранваме населението на България, трябва да произвеждаме годишно 400 000 тона, а ние произвеждаме 140 000 тона“, даде примери Румен Петков.

По думите му въпрос №1 за Пловдив област е селското стопанство, а през март Владимир Маринов ще организира дебат за аграрния сектор.

На въпрос на ПловдивПрес на какво ще разчита АБВ, след като социолозите не дават шанс на партията за следващия парламент, Румен Петков отново подчерта, че искат подкрепа, за да върнат нормалността и работещата държавата. „Една държава, в която в шкафчето на министър-председателя има един милион евра и кюлчета злато, а прокуратурата прекратява разследването, не е работеща. Това е държавата на слугинажа към един човек, чието място е в затвора“, каза Румен Петков. Според него има скрит вот, защото има страх у хората. Той призова избирателите да гласуват на 4 април.

Сред известните имена в листите на АБВ, освен доц. Атанас Мангъров и Веселин Плачков, ще са проф. Любомир Халачев, д-р Пламен Заячка, проф. Георги Кючуков, спортната легенда  Антон Коджабашев, д-р Емил Стоименов.

Решението на ръководството на АБВ е председателят Румен Петков и двамата му заместници  Владимир Маринов и Любомира Ганчева да не участват в листите. „Аз няма от какво да се притеснявам. Разбирам, че на раменете ми има тежест, която обществото не иска да разнасям“, аргументира се Румен Петков. А Владимир Маринов допълни, че е време извесните лица в партията да отстъпят крачка назад.

„Винаги сме държали на политиките, не сме се занимавали с компромати“, отговори на въпрос на ПловдивПрес каква кампания се задава- на сблъсък на идеи и политики или компроматна битка. /ПловдивПрес

Още новини по темата

Актьорът Веселин Плачков ще води листата на АБВ в Пловдив

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...