Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Изграждат водопровод в квартал на Стамболийски, Каназирева с мощно рамо
Важно Регион Стамболийски

Изграждат водопровод в квартал на Стамболийски, Каназирева с мощно рамо

Дани Каназирева дойде на място, да се запознае с проблемите

Нов водопровод в квартал в Стамболийски ще бъде изграден. Областният управител Дани Каназирева дойде в града, за да се запознае с проблемите на жители на кв. „Полатово“, а преди това се е срещнала с  представители на Инициативен комитет.

Преди три години правителството на Бойко Борисов отпусна 600 000 лева за изграждане на  канализация на част от „Полатово“, но по някакви причини част от квартала е пропусната.

„Тогава нямаше средства да се поднови и водопроводът, в момента нуждата от този ремонт е крайно належаща“, каза кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. По думите му проблемът идва от там, че с времето кварталът се е разраснал, а по-голямото потребление на вода е причина за спадане на налягането. Така водата не може да стигне до етажите на къщите.

Дани Каназирева и Георги Мараджиев

„Поех ангажимент към хората да направим среща с ръководството на ВиК и чрез договор за съвместни дейности ВиК да предостави тръбите, а кметът на Стамболийски се ангажира да поеме изкопните дейности, за да може да решим проблемите на този квартал в най-кратки срокове“, каза областният управител.

От своя страна кметът Георги Мараджиев коментира, че ако предварителните процедури се извършат бързо, до 10-15 дни може да започнат изкопните дейности и скоро хората ще имат нов водопровод.

„Това ще удовлетвори и изискванията на кандидат-инвеститорите, които имат интерес към терени в този квартал, но са били спирани заради водопровода“, каза още кметът.

„Дали сме дума, благодаря на кмета, че ще поеме немалка част от работата. Сега предстои срещата с ВиК, бързо придвижване на процедурата и изграждането на нов водопровод“, допълни Дани Каназирева.

В Стамболийски тя посети и терена покрай река Марица до Пречиствателната станция, който се нуждае от спешно почистване.

Каназирева и Мараджиев са единодушни, че е крайно необходимо коритото на реката да се почисти от наносите и растителността, за да не се затруднява работата на пречиствателното съоръжение.

„Изцяло ще се съобразим с искането на кмета на общината и почистването ще е на километър след моста, така че гражданите може да са спокойни, че няма да има опасност от подкопаване на основите“, увери областният управител./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...