Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Светлана Куюмджиева си тръгва от фондация „Пловдив 2019“
Култура Пловдив Пловдив 2019

Светлана Куюмджиева си тръгва от фондация „Пловдив 2019“

Светлана Куюмджиева novini-plovdiv-press
Светлана Куюмджиева

Ваня ДРАГАНОВА

Светлана Куюмджиева си тръгва от фондация „Пловдив 2019“. В последните години тя беше артистичен директор на фондацията, но там предстоят драстични съкращения и в новата структура няма позиция „артистичен директор“. Пред  колегите си Куюмджиева обяснила, че напуска заради съкращаването на щата. Тя не отговори на обаждането на репортера на ПловдивПрес.

В новото щатно разписание на фондацията има 12 бройки. През миналата година щатът на фондацията беше редуциран от 54-ма 24-ма души. Последно бяха заети 23 щата. От тези 23-ма души имаше 2-ма директори (изпълнителен и артистичен), 3-ма зам.-директори (по международна дейност, по търговска дейност и маркетинг и по програмата на фондацията),  2-ма мениджъри по проекти и събития и един главен счетоводител. В новата структура има само един директор и това е изпълнителният Кирил Велчев. Нови гръмки позиции няма и 8 от 12-те щата ще бъдат заети от експерти по проекти и събития.

Светлана Куюмджиева беше в основата на странните проекти, под чийто знак мина Европейската столица на култура. Тя гледаше надменно на всяка критика към програмата на фондацията, а двамата с Кирил Велчев дълго време не приемаха, че е редно да отчитат дейността си пред Общинския съвет. Преди 2 години дори отказаха да съобщят какви заплати получават, ПловдивПрес и  Дарик поискаха информация от общината по реда на Закона за достъп до обществената информация, а оттам отговориха, че възнагражденията на двамата са лични данни. Наложи се да оспорим отказа да бъде дадена тази информация пред Административния съд и резултатът беше предизвестен – в съдебното решение беше ясно обяснено, че когато за нечия заплата се харчат публучни финанси, за лични данни не може да става и дума.

Още

Съкращения наполовина в „Пловдив 2019“, в общината – 10%
При 23 щата в „Пловдив 2019“: 2-ма директори, 3-ма заместници, 2-ма мениджъри…
Празни мисли на празни хора, или как говорят и действат в „Пловдив 2019“

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...