Quantcast
Новини Пловдив » България » Смог захлупи София
България Екология

Смог захлупи София

Смог над София Кадър: Нюз.бг
Смог над София Кадър: Нюз.бг

След като столицата оглави класациите за град с най-мръсен въздух в света, днес Софи отново е под смог, предава news.bg

Кварталите с най-мръсен въздух тази сутрин, 22 февруари, според планформата за наблюдение на въздуха Air Sofia са:“Овча купел“, „Суходол“, „Света Троица“, „Горна баня“, „Зона Б-5“, „Манастирски ливади“, „Красна поляна“, „Люлин“ , „Орландовци“, „Подуяне“, „Хладилника“, „Бели брези“ и „Стрелбище“.

От „Московска“ 33 отправиха призив към гражданите да ограничат използването на лични коли и при възможност да пътуват с градския транспорт, велосипед или пеша. Те апелират при възможност използващи твърдо гориво за битово отопление да преминат към алтернативно отопление.

От столичния инспекторат съобщават, че са предприели извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частица.

Припомняме, че по повод мръсния въздух в столицата от „Грийнпийс“ – България решиха да подарят преспапие, пълно с мръсен въздух на кмета Йорданка Фандъкова.

На 29 ноември, София бе обявена за трета в света по мръсен въздух. Само 4 дни преди това столицата се нареди на 15-о място в света по мръсен въздух за деня. На 3 февруари 2020 година ЕК отново съди България заради мръсния въздух. На същия ден бе отчетено, че София трета в света по мръсен въздух. На 10 февруари 2021 в парламента депутатите приеха на първо четене закона за чистотата на въздуха.

За разлика от София, Пловдив днес се радва на сравнително чист въздух, сочат данните на airplovdiv.info , като показателите са по-скоро в ниския диапазон на таблицата. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...