Quantcast
Новини Пловдив » България » Съдът обяви за незаконен ареста на Пламен Узунов
България Важно Политика Съд и Прокуратура

Съдът обяви за незаконен ареста на Пламен Узунов

plamen-uzunov
Пламен Узунов

Арестът на президентския секретар Пламен Узунов от лятото на миналата година е бил незаконен. Това реши окончателно съдът в Пловдив, съобщава Нова телевизия.

Магистратите считат, че задържането на Узунов не е било мотивирано по никакъв начин, а органите на реда не са представили доказателства за извършено от него предполагаемо престъпление.

Припомняме, президентският секретар Пламен Узунов беше арестуван през юни 2020 г. Причината за задържането му бяха разменените съобщения с бизнесмена Пламен Бобоков. Двамата се разследват за престъпен сговор, за търговия с влияние и престъпления по служба, уронили престижа на президентската институция. Подбуден от Бобоков, Узунов го снабдявал с информация за ситуацията в Либия и Украйна.

От приложените от държавното обвинение снимки на чатове между двамата стана ясно, че Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба „Бадр“. Секретарят го е изпратил на бизнесмена 6 дни, преди решението да бъде публикувано в сайта на Върховния административен съд. По тази причина започна разследване за търговия с влияние.

На 22 юни Узунов заяви, че обвиненията за търговия с влияние са безпочвени.

В началото на тази година Софийският районен съд обяви за незаконен и 24-часовия арест на бизнесмена Пламен Бобоков, свързан с президентския секретар. /ПловдивПрес

Още

Задържаха Пламен Узунов в дома на баща му в Първенец

Още чатове: Бобоков искал чрез Пламен Узунов да бъде помилван осъден в Румъния

Румен Радев защити Пламен Узунов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...