Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Щети за 170 хил. лева след пожара в село Труд снощи
Важно Инциденти Марица Регион

Щети за 170 хил. лева след пожара в село Труд снощи

Пожарът е унищожил халето. Кадри: БНТ
Пожарът е унищожил халето. Кадри: БНТ

Непоправими щети за около 170 хил. лева е нанесъл пожарът в село Труд, пресметна стопанинът на засегнатото производствено хале Любомир Динков. Огънят тръгнал от къщата на съседите и се прехвърлил върху имуществото на Динков. Щетите са големи, няма как да възстановя бизнеса си, смята Любомир Динков. Добрата новина в случая е, че няма пострадали, но децата са се уплашили, коментира кметът на село Труд Красимир Минков пред БНТ.

Красимир Минков, кмет на с. Труд
Красимир Минков, кмет на с. Труд

Припомняме, че два часа противопожарни екипи се бориха снощи със стихията, която погълна постройки и автомобили. До късно през нощта мястото на инцидента остана под наблюдение.

Семейството, което е живеело в къщата извън регулацията на селото, е евакуирано и настанено при роднини. От техния дом огънят е тръгнал към халето, в което преди време е имало сервиз.

Пожарът е разрушил конструкцията от термопанели и в огъня са изгорели два микробуса, мотокар и оборудване. Помещенията и терена са отдадени под наем, заяви собственикът на халето, който е убеден, че вече не може да възстанови бизнеса си. /ПловдивПрес

Още

Пожар край Труд, горят къща и хале с коли

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...