Quantcast
Новини Пловдив » България » Ваксинационните пункнове в страната вече са 352
COVID-19 България Важно Здраве

Ваксинационните пункнове в страната вече са 352

Ваксината срещу ковид
Ваксина срещу ковид

Със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов броят на ваксинационните пунктове, в които гражданите могат да бъдат имунизирани срещу коронавирусна инфекция, считано от днес, 23 февруари, се увеличава на 352.

Досега пунктовете за ваксиниране в страната бяха 318.

„Удовлетворен съм от темпа, с който върви ваксинационната кампания срещу COVID-19 в страната. Отчитаме изключително голям интерес от страна на гражданите, което обяснява факта, че на места ваксините се изчерпват бързо. Правим всичко необходимо да пренасочваме количества, когато установим недостиг в даден ваксинационен пункт“, коментира поз-рано днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на посещението си в област Хасково, където се запозна с работата на мобилните ваксинационни екипи. Министърът уточни, че стартът на масовата ваксинация, предвиден за началото на месец март, е даден седмица по-рано, както заради многото желаещи да бъдат имунизирани, така и заради искането на общопрактикуващите лекари ваксинацията на лицата от пациентските им листи да започне по-бързо. Недостатъчните количества от ваксините, предвидени за личните лекари, здравният министър обясни и с все още малкия обем на доставките, пристигащи в страната ни.

Водим разговори, за да получим по-рано очакваните в края на седмицата количества от оксфордската ваксина, като имаме и план „Б“ за осигуряването на допълнителни количества, коментира проф. Ангелов. Проблем с доставките не се очаква и ваксина ще бъде осигурена за всеки български гражданин.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...