Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » В Германия ваксинират чиновници и военни с АстраЗенека
COVID-19 Свят

В Германия ваксинират чиновници и военни с АстраЗенека

Ваксината на АстраЗенека
Ваксината на АстраЗенека

Министерството на здравеопазването в Германия обмисля възможността за ваксиниране на служители от федералните министерства, а също и военни с ваксината на „АстраЗенека“, твърди „Шпигел“.

Здравното министерство е изпратило питане до германските въоръжени сили дали е възможно през март незабавно да се ваксинират „хиляди длъжностни лица“, чиято работа е важна за функционирането на държавата. Известно е, че в германските министерства работят около 18 хиляди души.

Миналата година въоръжените сили получиха мандат да предоставят гражданска подкрепа за борба с пандемията. В този случай говорим за изграждането на два временни центъра за ваксинация в Бон и Берлин за ваксинация на държавни служители, както и за логистична и организационна подкрепа.

Доскоро ваксинацията в Германия се извършваше с помощта на две лекарства: „БионТех – Пфайзер“ и „Модерна“. Приоритет имаха граждани над 80 години и работници в домове за възрастни хора.

Ваксината на „АстраЗенека“ също получи одобрение от ЕС, но в съответствие с решението на германския регулатор не е предназначена за граждани над 65 години, тъй като се твърди, че не предизвиква желания имунен отговор в тази възрастова група.

Властите трябваше да направят допълнения към последователността на ваксинацията и сега на теория други групи от населението могат да бъдат ваксинирани, например представители на властите, учители, полицаи.

Повечето членове на приоритетната група вече са получили ваксини. Общо говорим за 3,3 милиона души./ПловдивПрес

Още

Германия с нови рестрикции до 7 март

Германия забрани влизане от 5 държави, засегнати от новия щам на COVID-19

Българи блокирани в Германия заради липса на PCR тестове

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...