Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Започва изграждането на дублиращи сондажни кладенци в Брестовица
Брестовица Важно Регион Родопи

Започва изграждането на дублиращи сондажни кладенци в Брестовица

Дани Каназирева и Спартак Николов
Дани Каназирева и Спартак Николов

Започва изграждането на дублиращи сондажни кладенци в Брестовица, за да се подобри качеството на водата в село. В момента тя е с наднормени количества манган, което накара кмета на Община „Родопи“ Павел Михайлов да обяви бедствено положение днес. Заповедта за това обаче още не е получена в Областната администрация, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Изграждането на двата нови сондажни кладенеца ще започне до края на март, заяви шефът на ВиК Спартак Николов. За цялостно и дълготрайно решение на проблема с водата обаче е нужно да се подменят довеждащият водопровод и цялата ВиК мрежа на селото. За това ще бъде обявена обществена поръчка на инженеринг – една и съща фирма ще изработи проекта и ще го реализира. „Държавата стои ясно зад ангажимента си да разреши този случай. Финансирането за подмяната на водопровода и мрежата ще бъде през ВиК холдинга“, добави Спартак Николов. Заради бедственото положение е възможно обществената поръчка да стартира по съкратената процедура.

След срещата в областната управа жена от Инициативния комитет в Брестовица обяви, че хората от селото продължават за плащат водата като питейна, макар тя да не става за пиене. „Дайте ми време да поработя и върху този проблем“, апелира Дани Каназирева.

Още

Кметът на Община „Родопи” обяви бедствено положение заради водата в Брестовица

Обсъждат отново казуса с водата в Брестовица

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...