Quantcast
Новини Пловдив » България » Идея на депутата от БСП Александър Симов вбеси жени социалистки
България Важно Политика

Идея на депутата от БСП Александър Симов вбеси жени социалистки

Александър Симов
Александър Симов

Депутатът от БСП Александър Симов лансира идеята за легализиране на проституцията в предаването „Пресечна точка“, с което вбеси жените социалистки от област Пловдив и те изпратиха позиция до лидера на партията Корнелия Нинова, в която настояват парламентарната група да се разграничи от Симов.

„Вярваме, че БСП е лява народна партия и носи отговорност за надеждата и борбата за справедливост.  А това означава да осигуряваме надеждна защита на хората, на бедните и изоставените. Да запазваме честта и достойнството на всеки човек. Пред Обединението на жените социалистки е отговорността да отстоява равните права и възможности  за  жените, защитата на децата и семействата от всяко посегателство. Не е наша тема търговията с плътта и достойнството им. Нищо социално, нищо социалистическо няма в това. По международните правни стандарти „проституцията е форма на робски тип експлоатация и зловещо нарушение на правата на човека“. Узаконяването  на доброволното предлагане на сексуални услуги усилва насилието. Легализирането и  придава „нормалност“ и „законност“  на вредите, които проституиращите понасят. Днес с изреченото от Александър Симов прозрение „Проституцията трябва да бъде легализирана“  ставаме не само свидетели, но и активни участници в перманентна подмяна на ценности, морал,  обществени норми“, пише в позицията.

Александър Симов отвърна във фейсбук.  „Обединението на жените социалистки от област Пловдив е написало романтична декларация срещу мен и моето изявление, че „проституцията трябва да бъде легализирана“. В нея се настоява и ръководството на БСП да се разграничи от мен. Обединението на женитесоциалистки от област Пловдив обаче не е свършило две важни неща. Първо – да се запознае с формата на предаването „Пресечна точка“, в което направих това изявление. И второ – да не попива политическата си култура от жълти сайтове, включително като ги цитира дословно, а да изгледа моето участие. Защото от декларацията си личи, че авторите са появили доста голям мързел и изобщо не са проучили случая. Три пъти повторих, че изразената позиция е лична, тоест само моя и не ангажирам никой с нея. И също така добавих, че решение по темата може да има само след широка обществена дискусия, която най-вероятно няма да почне скоро. Приемам желанието на жените-социалистки от област Пловдив да спорят с мен, но не и елементарните опити да забъркват вътрешнопартийни интрижки“, написа той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...