Quantcast
Новини Пловдив » Община » Контактен център на БЧК предлага помощ за преодоляване на последиците от ковид
Община Пловдив

Контактен център на БЧК предлага помощ за преодоляване на последиците от ковид

Откриха контактен център към БЧК.
Откриха контактен център към БЧК.

Контактен център за подкрепа населението при преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19 беше открит днес в Секретариата на Областния съвет на Българския червен кръст от генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов. Той заедно с зам.-кмета по социалните дейности на Община Пловдив Георги Титюков, зам.-областния управител Евелина Апостолова и директора на БЧК – Пловдив, Таня Георгиева прерязаха лентата на новия център.

„Откриваме една нова дейност благодарение на усилията на младежката организация на БЧК – Пловдив, която е спечелила  проект за близо 700 хиляди лева.  С тези средства е осигурено оборудването и са наети опитни психолози, които да оказват  квалифицирана помощ на  нуждаещите се“, заяви проф. Гигов. Проектът се реализира по програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

На  безплатен телефонен номер 0800 11466 гражданите ще могат да се разговарят конфиденциално с консултанти на организацията и с психолог. В центъра има обособени четири работни места за  психолозите.

„Приветстваме създаването на такъв център. Община Пловдив и Българският червен кръст развиват силно парньорство от много години и ние подкрепяме инициативите на БЧК. Мисля, че той ще помогне на хората да се справят със стреса от пандемията и откриването му е полезно и навременно“, коментира зам.-кметът Георги Титюков. Той припомни, че през март миналата година БЧК и общината съвместно разкриха първата гореща линия в страната  за оказване на психологическа подкрепа на гражданите в епидемиологичната обстановка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...